Vindrose specialister på rejser til Polen siden 1977

CHECK VORES TILBUD PÅ REJSER TIL STETTIN

Begyndelsen på slottet kan dateres tilbage til 1346 hvor fyrst Barmin den III opførte en stenbygning hvorfra man kunne kontrollere flodtrafikken på Oder.

Siden blev denne stenbygning udbygget i flere omgange. En af de mest kendte slægter der har beboet slottet er Gryf dynastiet, der herskede over Pommern.

På tårnet i slotsgården skal du lægge mærke til det astronomiske ur fra 1693.

Du kan komme op i det 35 meter høje klokketårn hvorfra du bliver belønnet med en flot udsigt over byen og floden. Fra klokketårnet blæses der hver dag klokken 12 et hornsignal.

Under 2den verdenskrig blev slottet fuldstændig ødelagt men er blevet genopført og tjener i dag som kulturhus med opera, operette, koncertsale, galleri, restauranter, turist information og souvenir forretninger.

Zamek Książąt Pomorskich W Szczecinie
Korsarzy 34
70-540 Szczecin

Website

Oplev Stettin på "den røde rute"

I Stettin vil du opdage, at der på mange fortove er røde stiplede linjer. Disse røde linjer har en helt særlig betydning. De er beregnet til ”Bytur i Stettin på egen hånd”. Hvis du står med bykortet, kan du gå en tur rundt i stort set hele den indre by og se mange af byens imponerende bygningsværker, seværdigheder, mindesmærker og meget andet. Bykortet kan fås på de fleste hoteller og på turistkontoret. Vær opmærksom på, om de røde ”vandreture” og diverse numre er med på kortet.

Følger du ruten, kan du ikke fare vild i byen. Du kan altid finde tilbage til dit udgangspunkt – uanset, hvor du starter på din sightseeing, hvis du følger den røde linje. Det skal dog lige tilføjes, at Stettin er ved at renovere mange fortove, så der kan mangle striber på kortere strækninger. Men følger du kortet, vil du stadig kunne finde rundt, ud, frem, hjem og tilbage. Hvert sted er der et rødt tal og en informationstavle med det, du kan se, der hvor du er. Det er dog kun på Polsk, Tysk og Engelsk. Her er nogle udvalgte punkter med og lidt information på dansk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here